You can enable/disable right clicking from Theme Options and customize this message too.

Kunst in de keuken: meer dan alleen spetters op de muur!

In je leven sta je gemiddeld 3 jaar in de keuken. Kookspetters zitten er vaak genoeg op de muur, maar heb je wel eens nagedacht over kunst in je keuken? In een ruimte waar je zoveel bent is het helemaal geen gek idee om de ruimte naar je eigen smaak in te richten en te decoreren. En dat hoeft helemaal niet met saaie keuken wanddecoratie. Ga eens voor kunst in de keuken, iets unieks.

Waarom kunst in de keuken

De keuken is misschien toch een wat onderschatte ruimte in het huis, zeker als het om decoratie gaat. In de woonkamer en slaapkamers is doorgaans de nodige decoratie te vinden, maar in de keuken blijven muren maar al te vaak leeg. En dat is zonde, want het is dan wel een functionele ruimte, maar is het ook niet het startpunt voor heel veel fijne herinneringen? De keuken is een plek waar zoveel gezellige maaltijden zijn bereid, waar samen gekookt is, waar bloed, zweet en tranen in lekkere- en soms mislukte gerechten zijn gegaan. Een plek waar geleerd en genoten wordt en waar creativiteit de ruimte krijgt. En een plek waar we verrassend veel tijd doorbrengen.

Reden genoeg om juist de keuken eens van toepasselijke decoratie te voorzien. Foto’s en schilderijen die je normaal in de woon- of slaapkamer hangt zouden natuurlijk kunnen. Maar met culinaire fotokunst breng je toepasselijke en inspirerende kunst in huis. Kunst die zijn natuurlijke plek kan vinden in de keuken.

Culinaire fotokunst

Kunst in de keuken prikkelt je creativiteit. En wat prikkelt je culinaire creativiteit nu meer dan culinaire fotokunst? Angélique Schmeinck, één van de slechts twee vrouwelijke meesterkoks die Nederland rijk is, heeft haar passie voor koken op bijzondere wijze op beeld vast weten te leggen. In haar unieke en spraakmakende werken zijn ingrediënten met een verhaal, een gevoel en een unieke betekenis te zien.

Deze vorm van ‘fine art fotografie’ is geen alledaagse wanddecoratie in de keuken. Deze foto’s zijn een ware blikvanger en geven de keuken een uniek karakter. Bovendien zul je ervaren dat Angélique’s passie voor koken aanstekelijk werkt. Deze culinaire fotokunst prikkelt maximaal je creativiteit en zal je aanzetten tot nieuwe culinaire avonturen in de keuken. En door de verscheidenheid aan verschillende thema’s is de kans groot dat er iets tussen zit dat helemaal bij je past.

Voor als je houdt van de smaken van de zee

Zo is er het thema ‘Zeeschatten’. Angélique heeft haar diepe fascinatie voor de schatten uit het diepst van de zee in een ode aan moeder natuur vastgelegd. Met de foto’s van een unieke zeeschat, een ingrediënt uit de zee, duikt ze onder de oppervlakte in verhalende vorm. Zo is er “The Funeral”, waarbij garnalen in een exotische schelp een uitvaart bij lijken te wonen. Of de prachtige blauwe kleuren in “Crown Jewels”: twee Oosterschelde kreeften met een diamant in de staart. Alle unieke foto’s uit de Zeeschatten-serie hebben een rauwe uitstraling, waarbij de kleuren je de zilte smaak van de zee haast laten proeven.

Voor als je van de pracht en heerlijkheid van groente en fruit houdt

In het thema “Natural grace” worden vruchten en groenten die rijpen aan takken of zich geheimzinnig verschuilen, verleid tot een smaakvolle dans. De oneindige rijkdom aan vorm, geur, kleur en smaak is gevangen in een foto van dansende groente en fruit. Zo laat “Temptation” je de verleiding en het genot van verse aardbeien ervaren en is bij “Take carrot” de waanzinnige kleur van wortels oogstrelend. Op alle foto’s danst of zweeft de groente en het fruit in een kleurrijk pallet van vorm en smaak. Met kunst uit het thema “Natural grace” breng je leven, beweging en verleiding naar de keuken.

Voor als je niet bang bent om met tradities te breken

In het thema “Culinary modernism” is elke ingrediënt op een nieuwe, unieke manier vastgelegd. Elk ingrediënt wordt meer dan het was, in vorm, textuur, structuur kleur en smaak. Soms met een knipoog, zoals bij “Tripping Shrimp”, waarbij een garnaal in extase raakt van een snuif poeder van een citrus schil. Soms inspirerend, zoals bij “Happy Cow”, waarbij een Côte de boeuf dankzij een pruik van rode biet een gezicht heeft gekregen in een prachtig kleur spektakel. Maar altijd bijzonder en uniek, met kleuren en smaken die van de foto afspatten. Keuken kunst uit het thema “culinary modernism” past in zowel traditionele als eigentijdse keukens.

Een make-over van je keuken

Waar alledaagse wanddecoratie je keuken hooguit wat opleukt, kan een foto uit een culinaire kunstcollectie je keuken een ware make-over geven. Of het nu voor je eigen keuken- of een cadeau is: Door de smaakvolle eigenheid, sfeer en aandacht die je keuken door kunst krijgt, zal het plezier tijdens het koken zienderogen toenemen. De foto’s uit alle culinaire thema’s zijn gefotografeerd en gesigneerd door meesterkok Angélique Schmeinck en voorzien van een certificaat van echtheid.

Comments are closed.